Job Opportunities

For more than 35 years, Öhlins Racing produced advanced suspension systems and over the years, more than 200 world championship titles have been won with the help of our technology. Today Öhlins Racing develops and manufactures shock absorbers, front forks and steering damper for motorcycles, cars and MTB. 97% of sales is exported to Europe, Japan and especially the United States. We are represented in 50 countries worldwide and our 250 dedicated employees strive daily to find functionality, performance and comfort for our customers worldwide.

Öhlins Racing AB söker en Teamleader Projektinköp

.

Om rollen

Som projektinköpare/teamleder kommer du att få stort kommersiellt ansvar med syfte att skapa fler och nya värdeskapande affärer. Projektinköparen kommer att få förtroende och ansvar för att driva sina egna affärer mot uppsatta mål. Du blir projektledare för all materialanskaffning i utvecklingsprojekt samt även ansvarig för att utveckla ett antal strategiska leverantörer.

Som teamleader kommer du bland annat att delegera och fördela de tilldelade arbetsuppgifterna inom gruppen, följa upp området mot valda nyckeltal, ansvara för att arbetsätt inom området ständigt förbättras samt leda gruppens interna förbättringsarbete. Du driver förbättringsarbete i linje med strategiska planen och ansvarar för att nödvändig administration och dokumentation utförs inom området. Du utför PU-samtal, förankrar handlingsplan med inköpschef och ger tillsammans med inköpschef medarbetare feedback vid lönesamtal.

Som projektinköpare kommer du bland annat att

 • driva och ansvara för hela materialförsörjningen i projekt
 • identifiera leverantörer (befintliga/nya)
 • förhandla med leverantörer för att nå bästa totalkostnad
 • besluta om val av leverantörer
 • ta fram beslutsunderlag för make/buy
 • kontinuerligt arbeta med kostnadseffektivisering för inköpta komponenter
 • vara projektledare för verksamhetsutvecklingsprojekt/ förbättringsprojekt
 • vara ansvarig för materialförsörjningen från ”dina” leverantörer
 • utveckla leverantörsbasen så att den lever upp till ställda krav och förväntningar.

Inköpsavdelningen består i dag av 15 personer (inklusive SQA och ankomstkontroll) och teamleadern är ansvarig för en grupp på 5 projektinköpare samt 2 produktionsinköpare

Din profil

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Du har goda ledaregenskaper och känner dig bekväm i rollen som projektledare. Du är i denna roll prestigelös, rak, driven, initiativrik och en god kommunikatör. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Lämplig utbildning är högskole- eller civilingenjör men även civilekonom med teknisk erfarenhet kan vara en lämplig bakgrund. Eftersom i princip allt inköpt material är egenkonstruerat så är det en mycket stor fördel om man har en bred kunskap angående olika tillverkningsmetoder.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med EFFSO och du skickar din intresseanmälan till ohlins@effso.se.

 

Vi hanterar ansökningar löpande.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Öhlins Racing AB söker en Konstruktör/ Eftermarknadsspecialist till MTB gruppen

Är viljan att vinna stark? Drivs du av att hela tiden förbättra dig och din produkt för att uppnå de resultat som krävs i en mycket konkurrenskraftig bransch?  Vi letar efter en flexibel medarbetare som snabbt kan anpassa sig till ett energirikt team på en snabbt utvecklande marknad och vara eftermarknadsansvarig för Mountainbike (MTB) produkterna.

Som konstruktör/eftermarknadsspecialist inom detta område förväntas du driva projekt och uppgifter från start till slut och vara delaktig i hela processen. I arbetsuppgifterna ingår specificering och planering av produkter, konstruktion av applikationer, utprovning i labb, test på cyklar samt framtagning av produktionsdokument. Att ta fram produktpresentationer, marknadsinformation och säljande underlag är också en del av tjänsten. Till din hjälp har du några hängivna ingenjörer, förare och tekniker som du jobbar tillsammans med. Arbetet sker mycket nära kunden och kommunikation med branschfolk kommer tillhöra vardagen. Det är en central roll som kräver en driven person med hög förmåga att ta ansvar och komma till avslut.

Är du lockad av MTB, har du en civilingenjörs- alternativt högskoleutbildning inom mekanik, industriell ekonomi, projektledning eller marknadsföring av tekniska produkter, samt har några års erfarenhet inom dessa roller, kan du vara den vi söker. I den här tjänsten letar vi efter en konstruktör/eftermarknadsspecialist som har goda kunskaper om MTB både tekniskt och produktmässigt. Förmåga att uttrycka sig på obehindrat på engelska i tal och skrift är ett krav. Om du har erfarenhet av CAD är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Du är kommunikativ, ansvarsfull och drivande. Du har förmåga att skapa förtroende och kan entusiasmera olika sorters människor för att tillsammans uppnå resultat.

Tjänsten är placerad vid företagets lokaler i Upplands Väsby men innefattar även resor till kunder, tävlingar, tester, och andra möten med MTB industrin över hela världen. Resor kommer vara en viktig del av tjänsten.

Mer information om företaget hittar du på www.ohlins.se

Har du ytterligare frågor, kontakta gruppchefen för MTB, Torkel Sintorn, på telefon 08-590 025 25.

Din ansökan vill vi ha via mail senast den 28 januari till rekrytering@ohlins.se

Skriv ”Konstruktör/Utvecklingsingenjör MTB” som mailrubrik.

 

_____________________________________________________________________________ 

Öhlins Racing AB söker en Konstruktör/Utvecklingsingenjör till MTB gruppen

Är viljan att vinna stark? Drivs du av att hela tiden förbättra dig och din produkt för att uppnå de resultat som krävs i en mycket konkurrenskraftig bransch?  Vi letar efter en flexibel medarbetare som snabbt kan anpassa sig till ett energirikt team på en snabbt utvecklande marknad.

Som konstruktör/utvecklare inom mountainbike (MTB) förväntas du driva projekt och uppgifter från start till slut och vara delaktig i hela processen. Konstruktion av applikationer eller nya koncept, utprovning i labb, test på cyklar samt framtagning av produktionsdokument ingår i dina arbetsuppgifter. Till din hjälp har du några hängivna ingenjörer, förare och tekniker som du jobbar tillsammans med. Arbetet sker mycket nära kunden och kommunikation med branschfolk kommer tillhöra vardagen. Det är ett jobb som kräver en driven person med hög förmåga att ta ansvar och komma till avslut.

Är du lockad av mountainbike, har du en civilingenjörs- alternativt högskoleutbildning inom mekanik, elektronik eller fordonsteknik samt har några års erfarenhet inom konstruktion, produktutveckling eller projektledning kan du vara den vi söker. I den här tjänsten letar vi efter en konstruktör/ utvecklare med goda kunskaper om mekanik. Förmåga att uttrycka sig på obehindrat på engelska i tal och skrift är ett krav.

Merparten av arbetet är ritningsframtagning, konstruktion och dokumentering. CAD-programmet vi använder är NX7.5 och därför är erfarenhet inom detta eller liknande program meriterande. Meriterande är också kunskaper om FEM eller annan simulering.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Du är kommunikativ, ansvarsfull och drivande. Du har förmåga att skapa förtroende och kan entusiasmera olika sorters människor för att tillsammans uppnå resultat.

Tjänsten är placerad vid företagets lokaler i Upplands Väsby men innefattar även resor till tävlingar, tester, tillverkare och andra möten med kunder över hela världen.

Mer information om företaget hittar du på www.ohlins.se

Har du ytterligare frågor, kontakta gruppchefen för MTB, Torkel Sintorn, telefon 08-590 025 25.

Vi vill ha din ansökan via mail senast den 28 januari till rekrytering@ohlins.se

Skriv ”Konstruktör/Utvecklingsingenjör MTB" som mailrubrik.

_____________________________________________________________________ 

Orderhandläggare

Öhlins söker nu ytterligare en medarbetare till gruppen Order & Planering.
Som orderhandläggare kommer dina arbetsuppgifter att omfatta hela flödet från inkommande order till avslutad leverans, så som: 

 • Registrera och bekräfta kundorder
 • Förse Orderplock med underlag. 
 • Boka, fakturera och dokumentera avgående sändningar. 
 • Problemlösning i samband med leveranser och orderfrågor.
 • Daglig kontakt med kunder, säljare och speditörer.

Vi söker en driven och strukturerad person med ansvarskänsla som vill göra allt för att möta kundens önskemål. Du kommer att vara en viktig länk mot våra kunder och föra kundens talan internt.

Du ska tycka om att ha regelbunden kontakt med kunder både per telefon och via mail, varför vi lägger stor vikt vid din personlighet och din sociala kompetens.

Vi söker dig som har erfarenheter från en liknande tjänst inom exportindustrin. Du ska ha goda kunskaper i svenska- och engelska, både i tal och i skrift. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande. Det är även meriterande att ha goda kunskaper i affärssystemet IFS samt Office paketet.

Sista ansökningsdag är fredag 23 januari 2015.
Urval av kandidater kommer att ske löpande 

Välkommen med din ansökan!

För ytterligare information angående tjänsten kontakta:

Magnus Eriksson, telefon:                08-546 026 94

Ansökan sker genom mail till:           rekrytering@ohlins.se

Märk mailet med: Orderhandläggare

_____________________________________________________________________  

 

Öhlins Racing AB söker två konstruktörer till avdelningen MC Road & Track

 

Öhlins Racing går en spännande framtid till mötes och behöver utöka med ytterligare två konstruktörer på gruppen MC Road & Track. Vi ser en ökning av antalet kundprojekt i OEM-segmentet i samband med att vi gör en uppdatering av vår produktportfölj. Med en kombination av fler kostnadseffektiva kvalitetsprodukter med hög prestanda avser vi att markant öka vår marknadsandel.

 

Vi söker ingenjörer med flera års konstruktionserfarenhet inom mekanik och/eller hydraulik. Arbetet består av att ta fram ritningar, produktionsunderlag och dokumentation för våra volymprodukter till OEM-marknaden. Du kommer även att ansvara för framtagning och genomförande av testprogram i samråd med projektledare, testlab och kund. Dessutom ställs krav på innovativ förmåga och att kunna driva en konstruktion från idé till validerad produkt.

 

Kunskaper i CAD-modellering och allmän datorvana är ett krav. Vi konstruerar för större volymer varför kunskaper i DFA/DFM samt högvolymsproduktionstekniker, tex gjutning, är områden där vi behöver förstärka. Då Öhlins agerar på en internationell marknad måste du utöver svenska behärska engelska obehindrat i tal och skrift. Du har en utpräglad analytisk förmåga och är van att utreda och komma med väl underbyggda lösningar på såväl stora som små konstruktionsproblem. Du har god mekanisk förståelse och ett mekaniskt handlag. Kvalitet i arbete och slutprodukt är ledord.

 

Produktutvecklingen sker i projektform. Erfarenhet från ISO/TS-16949 eller liknande kvalitetsledningssystem är meriterande. Du kommer delta i flera parallella projekt varför ett strukturerat arbetssätt är en förutsättning. Stor vikt läggs även vid ditt personliga engagemang.

 

Tjänsten är placerad vid företagets lokaler i Upplands Väsby.

 

Har du ytterligare frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta

Magnus Wallén, chef för MC R&T, 08-590 025 01

 

Din ansökan vill vi ha via mail till rekrytering@ohlins.se

Skriv ”Konstruktör MC R&T” som mailrubrik.

____________________________________________________________________

Projektledare  

Vi har nyligen inrättat ett projektkontor inom vår organisation vid Öhlins huvudkontor i Upplands Väsby. Projektkontoret ansvarar för att driva viktiga produktutvecklings- och kundapplikationsprojekt samt för att vidareutveckla våra processer och vår projektmetodik. Då vi har en kraftig tillväxt i vår projektportfölj söker vi nu en kompetent och driven projektledare som kan förstärka vårt team inom projektkontoret.

Som projektledare kommer dina arbetsuppgifter bestå av att leda olika typer av projekt, främst interna produktutvecklingsprojekt och kundapplikationsprojekt. Du ansvarar för att nya produkter utvecklas och valideras i enlighet med ställda krav samt håller kontakten med berörda kunder och leverantörer.

De tekniska aspekterna i projekten har stor tyngd, så ett stort teknikintresse och god förståelse för tekniska sammanhang krävs. Du kommer bl a att ansvara för kravhantering, konstruktion, produktvalidering, komponentupphandling, kundkommunikation, dokumentation samt resurs- och budgetuppföljning.

Vi ser också gärna att du är med i utvecklingen av vår metodik för projektledning och vårt projektledningssystem. Till din hjälp kommer du att ha en projektgrupp bestående av representanter från konstruktion, inköp, lab. m.m. I dina arbetsuppgifter ingår även att rapportera om projektets fortlevnad till styrgrupp och kund samt utveckla, underhålla och vid behov utbilda i vårt projektstyrningssystem.

Vi befinner oss i en intressant expansionsfas där höga krav kommer att ställas på vår förmåga att hantera projekt och leverera till drivande kunder. Detta gör att du måste ha en operativ projektledningskompetens samtidigt som du har en strategisk syn på projektledningsarbetet.

 Vi tror att du är civilingenjör gärna med en mekatronisk bakgrund- eller motsvarande inriktning. Tjänsten kräver några års erfarenhet av att arbeta som projektledare för produktutvecklingsprojekt. Erfarenhet från fordonsindustrin och/eller tillverkningsindustrin samt från att arbeta med och i projektstyrningssystem som t ex APQP är högst meriterande.

Tjänsten är placerad i Upplands Väsby. Arbetet innebär en del resor då våra kunder och leverantörer finns i framförallt Europa och Japan. Vi verkar i en internationell miljö så goda kunskaper i engelska är ett krav.

Vi lägger mycket stor vikt vid din personlighet. Du är kommunikativ, ansvarsfull och drivande. Du har förmåga att skapa förtroende och kan entusiasmera olika sorters människor för att tillsammans uppnå resultat.

Vill du ha mer information om tjänsten kan du kontakta Peder Wiegurd, Manager Project Office, på telefonnummer: 08-590 025 06 eller 070-845 49 46.

Din ansökan skickar du via mail till rekrytering@ohlins.se. Märk din ansökan med ”Projektledare Upplands Väsby”.

__________________________________________________________________ 

 

Öhlins Racing AB söker nu en erfaren programmerare till Produktionsteknik                   

Produktionstekniska avdelningen på Öhlins Racing i Upplands-Väsby söker nu en erfaren och kompetensmässigt bred programmerare. Gruppen ansvarar för utveckling och underhåll av de processer, maskiner och hjälpmedel som krävs för att montera ihop världens ledande fjädringskomponenter till fordonsbranschen.

I rollen som programmerare krävs primärt att du är mycket bekväm med LabView-programmering och FPGA, då våra nya testplattformar bygger på den tekniken.  Att förbättra och förfina testmetoder och analyser kommer vara en viktig del i arbetet. Våra äldre testsystems plattformar, som på sikt kommer fasas ut mot nya, är idag uppbyggda på en blandning av PLC och Visual Basic.

En del av monteringsstationerna har ren PLC /ladder kod för styrning av logik, säkerhetskretsar etc. Sökanden med erfarenhet av PLC/ladderprogrammering har därför en fördel. Kunskaper i Simulink/Matlab är också meriterande.

Det kommer att ske utveckling både internt och tillsammans med externa partners vid framtagning av nya processer och metoder. Vana att leda och driva projekt både internt och externt kommer vara en naturlig del i arbetet. 

Din roll i gruppen och organisationen är en mycket viktig pusselbit för att säkra upp så att vi har full kompetens att skapa världens ledande tillverkningsprocesser och för att möta de krav och förväntningar som våra kunder har på världens ledande fjädringstillverkare.

Utöver formell kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du är nyfiken, noggrann och kvalitetsmedveten. Vidare har du har förmåga att tänka kreativt och kunskap att förvandla idéer till verklighet samt att du kan förklara dina idéer för andra och göra det svåra enkelt. Att du är lösningsorienterad, prestigelös och en genuin lagspelare tar vi för givet! Att tala och skriva svenska och engelska flytande är ett måste då du i din roll kommer att ha såväl interna som externa kontaker dagligen.

Tjänsten är placerad vid företagets lokaler i Upplands Väsby men då Öhlins har verksamheter även i andra länder kan resor i tjänsten förekomma.

Mer information om företaget hittar du på www.ohlins.com

Har du ytterligare frågor, kontakta chefen för Produktionsteknik, Jonas Holmgren, på telefon 08-546 026 57

Din ansökan vill vi ha via mail till rekrytering@ohlins.se

Skriv ”Programmerare” som mailrubrik.

________________________________________________________________

Öhlins Asia Co. Ltd, is now looking for an Technical Specialist in Thailand

Main Responsibilities

In this position you are responsible for the laboratory and the work shop. This includes being responsible for the technical equipment and to manage the service department, technical support and also race support

You will support the engineers with measuring and test of vehicles and parts. You will also build prototypes and samples as masters or test material. Furthermore, you support the quality department with test and analysis, including analysis of claims. Technical support to the production department including fixtures, set up and machine work. You will also manage and develop the technicians, 1-6 persons, and also give race and technical support to marketing.
In this position you report to General Manager Engineering and to CEO.

Education & background

You have direct experience of mechanical work and preferable experience from MC or automotive industry. You also need experience in people management .

We are looking for a flexible and hands on person, who can easily adapt to a high energy team in a rapidly developing organization. You must be able to write and speak English fluently and preferable also Thai.

You are committed and able to work under pressure and to meet deadlines. You are detailed and organized and good record keeping. For this position you need to be self-managed, disciplined, good people skill and culturally tolerant.

Apply or contact us for further information

If you would like further information about the job please contact by email, paul.hugo@ohlins.com. We look forward to receiving your application, CV and relevant certificates on email: hr.asia@ohlins.com

___________________________________________________________